Handig!

strollerIk ben tijdens mijn zwangerschap in rap tempo allergisch geworden voor alles dat “handig” is. En nu is mijn dochter bijna vier maanden oud, en jeetje mina, wat zijn er een hoop handige dingen in de wereld! Hydrofiele luiers, bijvoorbeeld. Ik had me altijd afgevraagd waar die dingen, waarvan ik er van het kraambureau liefst 13 moest aanschaffen, eigenlijk voor dienden. Inmiddels heb ik er nóg meer gekocht! Ons huis is een hydrofielwalhalla! Luiers, doekjes, washandjes – ze zijn overal. Nergens als je ze stante pede nodig hebt, maar overal. Ze werken overal voor: restjes melk wegvegen, als poetsdoek, handdoek, om kwijl op te vangen, mijn eigen wanhoopstranen mee weg te vegen.

Moedermelk, nog zoiets. Blijkt naast voeding ook te dienen als antibacterieel ontsmettingsmiddel. Heeft je baby een ontstoken oogje? Geen nood! Spuit er wat melk in, en de ontsteking verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ook ontzettend handig dat je het voedsel voor je kind altijd paraat hebt. Gratis bovendien.

Pasgeboren baby’s blijken non-stop verkouden te zijn. Ze hoesten en niezen er vrolijk op los en snurken omdat hun neuzen vol snot zitten. Maar neus snuiten, ho maar. Gelukkig is daar het onwijs handige neuspompje! In knijpen, in neusgat duwen, loslaten en bam, dikke snottebellen stromen naar buiten. Baby vindt het vreselijk, maar wat een fantastisch ding!

Toegegeven, alleen een hippe bakfiets is burgerlijker. Maar een fietskar voor áchter de fiets is toch wel verdomde handig! Vooral als je geen rijbewijs hebt, zoals ik. Mijn dochter zit er als een oude van dagen in, lekker onder een dekentje, beetje slapen… En diezelfde kar kan ook prima dienst doen als vervoermiddel van oud glaswerk of vuilniszakken die naar de stortcontainer gebracht moeten worden.

’t Blijft gênant, met een luid brommend kolfapparaat in een klein hok op mijn werk zitten, maar die melkmachines zijn toch wel een prettige uitvinding. En als zo’n sessie onverhoopt eens niet zo goed verloopt (lees: altijd), dan is daar de immer handige neusspray! Als een ware verslaafde snuif je zo een dosis oxytocine naar binnen, en hoppa, de volgende voeding stroomt naar buiten. Werkt als een tiet!

In de categorie ‘Nog altijd niet handig’ is de kinderwagen. Deze zijn niet gemaakt voor, ja, voor míj eigenlijk. En voor winkels. Dat gemanoeuvreer door de te smalle paden van de supermarkt is best wel irritant. Bij de HEMA kan ik ineens slechts van één ingang gebruik maken. Ik moet bij de V&D met de lift (waar zit dat ding eigenlijk?) . Met kinderwagen word ik overigens wél anders behandeld op straat. Mensen gaan aan de kant, glimlachen zelfs! Toch nog een beetje handig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s