Eerlijk duurt het langst (maar is niet het slimst)

Eerlijk duurt het langst. Blablabla. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat H. eerlijk is. Maar het moederschap dwingt me soms om creatief met de waarheid om te gaan. En dat doe ik voor mijn eigen bestwil. Het is een bijzonder effectief middel dat ik regelmatig inzet om mezelf tijd, geld en/of drama te besparen. Daarom hier een lijstje met leugens die ik mijn dochter vertel. Doe er je voordeel mee.

1 – “Het is bedtijd!”  (en eventueel bereid zijn de klok van de oven even te verzetten)

2 – “Ik weet echt niet waar je die afzichtelijke verkleedjurk/Barbie/blokfluit etc. hebt gelaten. Je moet echt beter op je spullen letten.” (en dan hopen dat ze niet in de prullenbak kijkt)

3 – “Alle oudere kinderen slapen zelfs al.” (en iets harder gaan praten als je diezelfde kinderen nog buiten hoort spelen)

4 – “Ik zit te poepen.” (terwijl je gewoon even rustig een tijdschrift zit te lezen)

5 – “Oh wauw! Echt waar?!” (en echt geen idee hebben wat ze zojuist vertelde omdat je na de 600e ‘uh, en toen’ bent gestopt met luisteren)

6 – “Ah, wat jammer, ze hebben deze unicornjurk/knalpaarse schoenen/glitter rugzak etc. met of zonder hysterische verlichting niet meer in jouw maat.” (en die leuke spijkerbroek natuurlijk nog wel)

7 – “Dat kan/mag nu niet vanwege corona.” (zo’n pandemie heeft ook zo zijn voordelen)

8 – “Nee, die binnenspeeltuin/pannenkoekenrestaurant etc. is nu dicht.” (heel jammer)

9 – “Ik heb overal gevraagd maar ze verkopen die batterijen voor deze drumstokjes/dat boekje met die takkenherrie niet meer.” (de batterijen al verwijderen voordat ze leeg zijn is hierbij heel effectief)

10 – “De volgende keer, oké?” (en jezelf dan voornemen om nooit meer samen met haar langs die speelgoedwinkel te lopen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s